dijous, 2 de desembre del 2010

Plats a la carta


Ací, entre nosaltres, ningú no pot morir d'inanició lectora. A cada racó dels nostres pobles trobem, per menut que siga, un lloc on ens serveixen els plats cada dia, i de franc. A la carta pots triar aquell que et vinga de gust: narrativa, poesia, teatre, assaig, revistes i publicacions especialitzades, alguna rara avis o la darrerríssima novetat... Fins al punt de poder tastar-ne alguna pàgina i, després, decidir-nos finalment per aquell o per un altre plat. Si som bons gurmets, de gustos decidits, o si pel contrari ens cal l'assessorament d'un expert gastrònom, podem fer la tria pel nostre compte o bé deixar-nos seduir pel gust del cap de sala. Els millors sumillers ens aconsellaran sobre el perfum que fan els llibres.

Si a la carta de la biblioteca del nostre poble no trobem el plat recomanat o aquell que volem tastar, ens queda el recurs de demanar-lo a través de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana. en poc de temps tindrem el llibre desitjat entre les nostres mans i el podrem padalejar amb deler.

Posem per cas que volem degustar la novel·la guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2009, La casa de gel de l'autor Joan Pons i que, concretament aquest exemplar no es troba a la biblioteca del nostre poble, com és el cas... Al menú de la xarxa l'hem localitzat disponible a la BPM de Xilxes. Demà mateix podrem assaborir el nostre plat. Ara només ens cal dir: bon profit!

1 comentari:

  1. Veig que aquest bloc el gestiona una professional. No cal dir que té una qualitat excel·lent. Ok, superat el mòdul amb nota!!!

    ResponElimina