dimarts, 30 de novembre del 2010

Enric Solbes, in memoriam


Hi ha llibres que són de gran format no només per la grandària de les seus mides sinó també pel treball excel·lent que hi contenten. És el cas de la col·lecció "Grans Obres Bromera" que l'editorial valenciana ha anat publicant a poc a poc, mirant bé d'escollir, temes, autors i il·lustradors. La qualitat de la selecció que n'ha fet és inqüestionable.

Al número 20 d'aquesta col·lecció, Rondalles valencianes, l'escriptor suecà Josep Franco recollia nou rondalles i l'il·lustrador alcoià Enric Solbes en feia els dibuixos l'any 2008. Aquest volum, a més de contenir textos i dibuixos de gran mèrit i, d'haver guanyat el guardó de la Generaliat Valenciana al Llibre Valencià Millor Il·lustrat de la Comunitat Valenciana 2008-2009, creix en significació afectiva en ser una de les darreres obres on va treballar l'enyorat Enric Solbes.

Aquest artista dels pinzells va nàixer a Alcoi l'any 1960 i ben aviat es va dedicar al món de la pintura, encara que, com ell mateix va confessar en una entrevista al diari Levante, es va enamorar a primer cop d'ull de la tipografia i el disseny gràfic. La seua mort sobtada als quaranta-nou anys va suposar un trasbals molt gran al qual no ens hem pogut encara acostumar els lectors valencians, sobretot aquells que seguim de prop l'Editorial Bromera, de la qual ell era el responsable de la imatge gràfica: les nombroses cobertes, el logotip, el disseny de les revistes L'Illa i TXT, els calendaris anuals, les exposicions... Tot el món de l'editorial estava impregnat del seu estil peculiar i únic.


Aquell treball editorial no va ser la seua única ocupació, es va dedicar al mateix temps a confegir la imatge del gup Albena Teatre, al cartellisme, a pintar i exposar la seua obra pictòrica i cartellística. Precisament la seua darrera exposició, "Retrats de l'invisible" va recórrer pòstumament diferents pobles de les nostres comarques. Abans, al llarg de la seua vida, havia exposat a les galeries d'art de València, Madrid i Nova York, entre d'altres.

Si voleu enriquir-vos amb els seus dibuixos, pintures i obra gràfica, visiteu la seua pàgina.


Imatges extretes de

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada